julkalenderprofil

1 december

Styrelsen i Bokutgivaresällskapet Seriff vill inför julen bjuda på en alldeles egen och inspirerande julkalender. Varje dag publicerar vi ett inlägg på ett speciellt tema och låter temat gå laget runt i styrelsen innan vi raskt kastar oss över nästa område.

Vi börjar med att berätta hur tankarna gick när vi själva bestämde oss för att ge ut våra böcker själva och inte via traditionella och etablerade förlag.

Torsten Larsson om egenutgivning

När jag började skriva historier och noveller vid 25 års ålder hade jag aldrig en tanke på att ge ut böcker. Vid den tiden skrev jag min första saga för barn – en saga om en liten pojke som träffar jultomten. Men jag lade av att skriva och sedan hände livet.

Helt plötsligt var jag tjugo år äldre och funderade då på att få ett förlag att ge ut sagan. Efter en hel del bearbetning och omskrivning skickade jag in sagan till sex olika förlag. I guldkuvert.

Väntan blev lång men till slut hade alla svarat att de tyvärr inte hade plats i sin utgivningskalender. Det var ändå så pass trevliga svar att jag vågade tro på mitt manus.

Sagan om pojken hade jag använt som adventskalender på Facebook några år tidigare. Året efter skrev jag en helt ny saga där. Över tvåhundra personer läste varje dag och jag fick massor av fina ord och omdömen. Det tredje året handlade adventskalendern om en helt annan liten pojke.

I samband med den fann jag en illustratör och vi bestämde oss för att ge ut en bok tillsammans. Jag hade skrivit ner en historia om en olycka på min dotters dagis några år tidigare och arbetade nu om texten – på rim.

När boken var klar tryckte jag en upplaga på tusen böcker i egen regi. Nu, ett halvår och 350 sålda böcker senare, ångrar jag mig inte en sekund.

Nu väntar jag med spänning på den tryckta versionen av sagan om den lilla pojken. Min andra barnbok.

Den kommer nästa vecka.

//Torsten Larsson
 
No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se