julkalenderprofil

12 december

Jag skriver mig till inspirationen

Inspirationen till mina berättelsen kommer från flera olika håll. En roman utgick från en bild jag fick för mitt inre av en tjej som stod och liftade. Jag hade ingen aning om varför hon gjorde det och blev tvungen att ta reda på det.

En annan roman hade sitt ursprung i en dokumentär som jag hörde på radion. Det var en gripande berättelse som jag omedelbart kände att jag ville utforska och bygga vidare på. Slutresultatet blev kanske något annat än vad dokumentären beskrev, men det var definitivt den som gav mig idén.

Verkligheten kan ibland vara den största inspirationskällan även om den sedan görs om till oigenkännlighet.

Annars är inspiration något som kommer till mig medan jag skriver. Jag låter ofta mina berättelser växa fram utan att riktigt veta vart de är på väg, och det är medan jag aningslös skriver som det händer saker med texten. Jag är knappt medveten om vad förrän jag läser det långt senare. ”Skrev jag det där, det hade jag ingen aning om.” När jag stöter på problem och kör fast och tänker att det är omöjligt att komma vidare tar jag ofta på mig vandringskängorna och beger mig ut. En lång promenad senare har jag ofta hittat nyckeln till hur jag ska ta mig vidare och den känslan är väldigt inspirerande.

/Annika Bengtsson

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se