julkalenderprofil

15 december

När andan faller på

Många som skriver är väldigt disciplinerade, de går upp varje morgon och sätter sig och skrvier minst X antal ord innan de käkar frukost och så vidare. Jag är inte den typen och jag tycker inte att du ska känna någon prestationsångest om du inte heller är det.

Jag skriver när jag känner mig inspirerad. Ofta är det på kvällarna när allt lugnat ner sig och familjen kommit till ro, men det kan lika gärna vara mitt på dagen, så att jag ägnar min lunchrast till att författa. Det viktiga är att jag måste känna den där inspirationen och den är väldigt svår att framkalla. Den kommer när den kommer och utan den gör jag inget bra resultat.

Jag har märkt att den bästa inspiratonskällan är att lyssna på musik som avspeglar det jag ska skriva. Jag anpassar alltså musiken efter uppgiften. Är det en romantisk scen så sätter jag gärna på lite klassisk musik, är det en action-scen så blir det lite hårdare toner.

Sedan är det givetvis min omgivning som är själva inspirationskällan till vad jag skriver om. Jag hämtar idéer från allt omkring mig och personer som känner mig väl kan väldigt lätt känna igen karaktärer och miljöer i det jag skriver, även om de inte benämns vid sina rätta namn.

Inspiration finns runt omkring oss hela tiden, det är bara att öppna våra sinnen.

Anders Nyman

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se