julkalenderprofil

17 december

Trivs bäst mitt i allt

När jag började skriva på min debutroman såg jag till att få en riktigt fin skrivarhörna där min kreativitet skulle flöda. Ett jättestort och härligt bord flyttades upp på andra våningen i vårt hus och de första månaderna trivdes jag jättebra, för det var som att gå till jobbet varje morgon. Precis som till vilket jobb som helst – bara ovanligt nära.

Men av någon anledning började jag känna mig ensam i mitt hörn. Det var ju ingen annan hemma oavsett var jag satt för maken var på jobbet tre mil bort och barnen i sina skolor, men ändå var det något som gjorde att jag ville flytta ner en våning. Kanske var det för mörkt. Kanske tyngde snedtaket mentalt mina axlar.

När jag flyttade ner till matsalsbordet trivdes jag mycket bättre och här har jag blivit kvar. Det är ljust och fint med fönster överallt och i ett av hörnen simmar färgglada akvariefiskar omkring och sprider glädje.

Sedan ett par månader tillbaka skriver jag på en ny bok, men det är fortfarande lite hemligt vad den handlar om så jag nöjer mig med att avslöja att den kommer ut om ungefär ett år.

Ibland lyssnar jag på musik medan jag skriver, men oftast är det tyst omkring mig. Eftersom jag är frusen av mig har jag alltid på mig yllesockor som min mamma har stickat och jag smygäter gärna non stop, ostbitar och pepparkakor.

Mitt i husets hjärta – här trivs jag allra bäst.

/Joanna Björkqvist

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se