julkalenderprofil

18 december

Att skriva utanför sig själv.

Just nu håller jag på att skriva på min andra bok. Egentligen är det den 6:e påbörjade, men det kommer att bli den andra som blir utgiven.

Jag är sådan till mitt sinne att jag gillar att experimentera och ge mig själv utmaningar. Därför är den bok jag nu skriver på just ett sådant projekt. Jag tvekade länge innan jag började skriva den eftersom jag är orolig för hur omgivningen ska ta berättelsen. Men utan att gå in på för mycket detaljer och avslöja vad den handlar om, så kände jag ett intresse i att vända på ett tabu. Det alla andra andra skriver ner vill jag skriva upp. Jag vill förmedla ett väldigt tabubelagt ämne ur betraktarens ögon och inte ur ett negativt perspektiv, utan ur det perspektiv som huvudpersonen i boken befinner sig.

Därför har jag ägnat mycket tid åt research för att ta reda på så mycket fakta jag kan i ämnet, för att på något sätt kunna göra det rättvist. Det är inte alltid lätt och jag har flera gånger hamnat i ett läge där jag har velat ge upp eftersom det är jobbigt att ikläda mig rollen som huvudkaraktären.

Så just nu brottas jag med research, tvivel, avsmak och frustration alltmedan min bok växer fram. Förhoppningsvis kommer den att finnas ute till sommaren 2014 och vad som händer därefter är oklart. Kanske kommer boken att förtära mig eller så kanske publiken kommer att göra det. Det är ett vågspel som jag försöker förbereda mig för, bäst jag kan.

/Anders Nyman

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se