julkalenderprofil

20 december

Skrivmiljö?

Jag skriver ofta på tåg, flygplatser och hotellrum. Faktum är att jag skriver sällan hemma.

I mitt yrke reser jag ganska mycket runt i landet och har då många timmar på tåg eller i väntan på flyg och under ensamma hotellkvällar. Då brukar jag ofta skriva. Jag har ingen favoritplats. Jag har inget runt om mig som måste vara på ett visst sätt. Jag behöver bara min dator.

Jag skriver dessutom bäst under tidspress. Om jag skulle sätta mig ner på morgonen efter frukost och tänka: ”Idag ska jag bara skriva hela dagen”, så hade förmodligen inte ett enda ord kommit över mina fingrar. Jag hade hittat annat som måste göras. Hela dagen.

Om jag däremot måste skriva något klart så gör jag det. Då kopplar jag bort allt annat och går in i ”bubblan” och kommer inte ut igen förrän det är färdigt.

Inspirationen kommer av skrivandet. Jag väntar aldrig på inspiration för att börja skriva, jag skriver för att få inspiration. Jag har inte några speciella ritualer kring skrivandet, inte heller lyssnar jag på musik eller har teven på i bakgrunden. Men det spelar ingen roll om det är en massa brus runt om heller. Det stör mig inte. Känslor går jag in i enbart genom att tänka och många gånger får jag en tår i ögonvrån när det händer något i texten som kommer för nära.

En enda sak behöver jag när jag skriver: Kopp efter kopp med varmt och gott kaffe.

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se