julkalenderprofil

22 december

Framtid

Jag hoppas i mitt stilla sinne att tryckta böcker aldrig upphör att finnas. Jag vill hålla boken i handen när jag läser. När den ligger där på bordet mellan lästillfällena så vet jag när jag tittar på den att mellan pärmarna finns en värld jag just nu undersöker. När jag har läst ut den så sluter jag pärmen om just den världen och förvarar den där.

Jag gillar att lyssna på ljuböcker ibland. Fast bara ibland. Jag irriterar mig nämligen gränslöst på uppläsare som tolkar karaktärer ”fel”, som överdramatiserar och som lägger olika röster på olika karaktärer. Några uppläsare är bättre än andra men det finns minst två jag inte kan lyssna på längre. Dessutom vandrar mina tankar så mycket eftersom lyssnandet inte kräver något av mig och alla andra intryck runt om får mig att sluta lyssna. Då och då upptäcker jag att jag missat hela kapitel och måste gå tillbaka. Mest tröttsamt.

E-boken vill jag tro på. Det är ett enkelt och bra media som har framtiden för sig. Eller? Jag vet inte om jag egentligen tror det. Åtminstone inte i nuvarande form utan den behöver utvecklas. Utvecklas och samtidigt standardiseras. En marknad utan standard kommer aldrig att bli livskraftig.

Men Amazon är på väg till Sverige. Jätten Amazon kommer att förändra den svenska bokmarknaden på flera sätt. På både gott och ont säkert.

De närmaste tre åren blir mycket intressanta.

/Torsten Larsson

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se