julkalenderprofil

4 december

 Styrelsen i Bokutgivaresällskapet Seriff vill inför julen bjuda på en alldeles egen och inspirerande julkalender. Varje dag publicerar vi ett inlägg på ett speciellt tema och låter temat gå laget runt i styrelsen innan vi raskt kastar oss över nästa område.

Vi börjar med att berätta hur tankarna gick när vi själva bestämde oss för att ge ut våra böcker själva och inte via traditionella och etablerade förlag.

Inga fler refuseringar, tack

Jag hamnade i ett vägskäl när manuset till min roman Snökupan var klar. De tidigare böckerna i serien, Kråkprinsessan och Glömskelunden, kom ut på ett hybridförlag, där jag stod för tryckkostnad, halva lagerhållningen och den mesta marknadsföringen. Jag ville till ett etablerat förlag som var berett att satsa på mig. Medan manuset var på läsning fick jag ögonen på ett digitaltryckeri, där kostnaderna för att trycka upp en upplaga var högst beskedliga. När mitt manus fick en standardrefusering rev jag sönder brevet, kastade det i kaminen och fattade beslutet. Nu tar jag själv kommandot!

Jag hade lärt mig tillräckligt mycket om branschen för att våga, men har gjort massor av misstag längs vägen. Förhoppningsvis har jag lärt jag mig något, och vilka misstagen var har jag glömt nu. Jag har aldrig ångrat att jag startade Grim (Gris i motvind) förlag. Jag är trygg i min roll som författare, vet att jag skriver bra men tar givetvis professionell hjälp i form av lektörer.

Jag är ödmjuk nog att inse att jag aldrig kommer att bli fullärd. Varje ny roman är en spännande utmaning, varje gång jag gör en inlaga till en ny bok lär jag mig något, varje gång jag gör ett omslag blir det lite bättre än förra gången och varje gång jag packar böcker i kartong blir tejpremsan rakare.

Annika Bengtsson

 

 

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se