julkalenderprofil

8 december

Tips för en lyckad bokmässa

Att visa upp sig själv och sina böcker på en bokmässa är aldrig fel. Här kommer några tips på hur upplevelsen blir extra lyckad.

  1. Bra skor. Det sägs att man kan upptäcka en bokmässeamatör genom att titta på skorna. Den som inte vill få ont i fötterna ser till att välja bekväma skor. Golven på bokmässor (i alla fall i Göteborg) är av betong och ger onda benhinnor på några timmar om skorna inte är tillräckligt stötdämpande. Så lämna fåfängan hemma!
  2. Vattenflaska. Luften är torr och om man får många besök i montern blir rösten lätt ansträngd. Drick lite vatten då och då, så håller rösten längre.
  3. Man ska inte ha för höga förväntningar när det gäller bokförsäljning. Alla utställare på mässor går med förlust, det gäller såväl stora som små förlag. Men man ska naturligtvis inte ge upp i förväg, och ett bra sätt att ta betalt är med hjälp av kortläsare. Skaffa ett konto på iZettle och köp en kortläsare. Det är otroligt smidigt och man slipper kontanthanteringen. Om någon ändå vill köpa kontant: se till att ha växelpengar.
  4. Att ha monterprogram är ett bra sätt att locka besökare. Och se till att via exempelvis blädderblock göra reklam för programmen och hålla tiderna.
  5. Ha kul! Det viktigaste med att delta på en bokmässa är att träffa andra människor och knyta kontakter.

Annika Bengtsson

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se