logga_kvadratisk_as375c

Bedöms boken efter omslaget?

På SvB-bloggen funderar Julia Gillberg över just detta med omslag. Hon skriver till exempel:

Kunderna kanske inte aktivt tänker på det. Jag tror att folk sällan resonerar: ”Vilken ful bok, den vill jag inte köpa”. Men precis som jag inte kontrollerar vilka böcker som attraherar min uppmärksamhet när jag går runt och tittar i en bokhandel – det bara händer – så har framförallt omslag en mycket större del i vad som säljer en bok än vad jag tror att många inser.

Man ska inte döma boken efter omslaget. Det har vi alla hört och det är naturligtvis sant. Samtidigt är det intressant att registrera exakt hur många kunder som vid kassan säger: ”Do you know anything about this book? It looks good.” Kunder, liksom vi flesta andra, dömer böcker efter omslaget hela tiden. Om någon säger åt mig att läsa en bok som ser ointressant ut så hindrar det mig såklart inte ifrån att följa min väns råd. Men om jag hade plockat upp den på egen hand? Tveksamt

Läs hela blogginlägget här.

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se