Torsten Larsson

Meja åker ambulans

4.00 av 5
(1 kundrecension)

ISBN : 9789174710007

Förlag : Dataläraren förlag

Författare : Torsten Larsson

Illustratör : Christina Lindkvist

E-post : info@datalararen.se

Förlagets hemsida

Hitta Bästa pris

Produktbeskrivning

Meja är en helt vanlig liten tjej som kommer till förskolan en helt vanlig dag. Men dagen skulle bli allt annat än vanlig.Meja råkar ut för en olycka på förskolan (hon får eld i håret) och i boken får du följa vad som händer och hur det löser sig.

Mer information

Vikt 0.3 kg

Boktrailer

1 recension för Meja åker ambulans

 1. versaler
  4 av 5

  (Verifierad ägare):

  ”Känslan av att öppna den vita fina lilla boken är spännande. Vad kommer det att finnas för spännande ord för mig att läsa och få höra min inre röst säga? Jag läser boken ur fler olika perspektiv och fylls av glädjen att läsa om en händelse som upplevs av en av våra yngre medborgare. Händelsen inträffar på en skola där Meja går. Meja är en av bokens huvudpersoner men även läraren som hjälper Meja i den avgörande stunden spelar en viktig roll.

  Jag kan utifrån min tidigare roll som förskollärare och skolledare säga att denna händelse är något som varje förskola och skola bör ha funderat mycket över. Denna bok borde finnas med som en del av varje förskola och skolas handlingsplan då det gäller kris och SBA (Systematiskt Brandskydds Arbete) Det är varje enhets ansvar att ha kris- och handlingsplaner för just dessa situationer som inträffar för Meja i boken.

  Boken är även unik på det sättet att den är skriven på rim vilket många barn tycker om. Även barn i 7-8 års ålder tycker om rim att dels lyssna till men även att läsa själva. Bokens innehåll och händelse är en mardröm för alla inblandande men att det uppstår en krissituation är ganska vanligt. Denna bok kommer då att vara ett utomordentligt bra underlag för bearbetning för barn i lägre åldrar.

  Men boken har även en unik vinkling där barnen får möjlighet att se hur berörd läraren blir av sitt misstag.

  Att barn får insikt i att vuxna också mår dåligt utifrån en likande situation tror jag är bra, det är inte farligt att var ledsen, varken som barn eller vuxen. Att visa sina känslor och att prata med barn om känslor redan innan eventuella olyckor är framme tror jag är väldigt viktigt. Här kommer boken också in som ett verktyg att förebygga hur det kan vara att uppleva känslor för både unga och äldre människor. Det är något vi alla möts av från den dagen vi föds.

  Tack för en mycket bra bok och jag hoppas verkligen att förskolor och skolor använder denna bok i förebyggande syfte och i ett eventuellt efterarbete. Men jag vill även se denna bok på sjukhus, vårdcentraler och andra lämpliga platser. Att ge barn tid till reflektion utifrån boken kommer att öppna upp framtidens äldre medborgare att våga prata om olika känslor.

  Tack för att jag fått möjlighet att skriva om boken utifrån olika perspektiv, lycka till och detta är ett hopp om att framtidens medmänniskor ser varandra utifrån att olyckor inträffar och att alla har känslor, både barn och vuxna. Tack för en fin barnbok men en bok som även kommer att kunna användas som utgångsmaterial kring hur vi vuxna bör agera i en krissituation.”

  Monica Engström
  VD Creative Consulting MEAB
  Förskollärare och föreläsare inom utbildningssektorn.
  Med fokus på små barns lärande!

Skriv en recension

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se