bokrondellen

Bokrondellen informerar Seriffs medlemmar

Vill du sälja din bok till bokhandeln?

Då ska du först registrera den i Bokrondellen. Vår databas är bokhandlarnas viktigaste källa när de söker och beställer böcker. Även nätbokhandlarna använder vår information som de hämtar och visar på sina webbsidor.

Du kan lägga in texter, bilder, läsprov med mera så att bokhandlarna och nätbokhandlarnas kunder får en utförlig beskrivning av din bok. Vi på Bokrondellen lägger till klassifikationskoder och ämnesord och ser till att informationen är korrekt och konsekvent.

Om du ger ut din bok via Vulkan, Publit eller någon annan print-on-demandtjänst, registrerar de boken åt dig. Om du ger ut den på egen hand registrerar du den själv via vår webbsida. När bokhandeln beställer din bok skickar vi beställningen direkt till dig eller till den distributör du anlitar.

Bokrondellen gör det möjligt för förlag att nå alla återförsäljare via en kanal och att för bokhandlarna att hitta alla böcker på ett ställe. Vi ser till att information och order förmedlas enkelt och effektivt. Däremot har vi ingen marknadsföringsfunktion. När du har registrerat din bok måste du göra reklam för den. Annars drunknar den i bokfloden.

Vad gäller för e-böcker?

E-böcker och nedladdningsbara ljudböcker registrerar du på samma sätt som pappersböcker. Men först måste du vara ansluten till någon av e-boksdistributörerna Elib eller Publit. Meddela oss vilken distributör du anlitar.

När du registrerar dina e-böcker hos oss kan nätbokhandlarna hämta informationen om dem till sina webbsidor. Du får också all information om din utgivning samlad på ett ställe, titlarna presenteras enligt samma standard och med samma slags klassifikation oavsett format.

Fakta om Bokrondellen

Bokrondellen startades 2004 och ägs av Bonnierförlagen, Norstedts Förlagsgrupp, Förlagssystem och Natur och Kultur. Idén med vår verksamhet är att förenkla förmedlingen av bokinformation och order. Vår uppgift är också att sammanställa försäljningsstatistik och skapa standarder för bokmetadata. Våra tjänster är tillgängliga för små och stora förlag på samma villkor.

Följande bokhandlare är anslutna till Bokrondellen: Akademibokhandeln, JB-gruppen, Ugglan, Adlibris, Bokus, CDon m fl.

Vill du registrera dig eller har du frågor? Kontakta oss på info@bokrondellen.se eller läs mer på www.bokrondellen.se

Bokrondellen i april 2014

//Tack till Lisbeth Håkansson Petré från Bokrondellen

 

BOKRONDELLEN 

Box 3159  |  103 63 STOCKHOLM

www.bokrondellen.se | www.facebook.com/bokrondellen

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se