bokrelease

Därför behövs Seriff

Bokutgivaresällskapet Seriff bildades sommaren 2013 och man skulle kunna säga att föreningen är frukten av en passion. En passion för det skrivna ordet och för att stötta och hjälpa varandra längs vägen från en trevande idé till en färdig bok. Många drömmer om att få hålla sin egen bok i handen, men hur tar man sig dit? Hur tråcklar man sig genom alla hinder så att man till slut sitter där med sin slutprodukt och nästan spricker av stolthet?

Tiden då man skickade in luntor med papper till stora etablerade förlag kanske snart är ett minne blott. Förlagen hinner inte läsa och författarna orkar inte vänta. Det är då den egna kraften smyger sig på. Den som viskar att det faktiskt går att ge ut sin bok på egen hand. Men plötsligt kommer tvivlet. Inte kan väl jag? Inte kan väl någon annan vilja läsa något som jag har skrivit? Varför skulle de?

Då dyker Seriff upp. Seriff kan förmedla kontakter du kan ha nytta av. Behöver du en lektör? En formgivare? Kanske en korrekturläsare Seriff har specialavtal med experter inom olika områden och som medlem får du ta del av dessa.

Det var därför Seriff bildades. Ingen som vill ge ut sin bok i egen regi ska behöva stå ensam. Vi finns här för att komma med råd, stötta och peppa. Vi ser det som en ren välgärning att hjälpa dig, för bokmarknaden behöver breddas. För läsarnas skull.
– Idén till Seriff föddes när vi var flera som såg behovet av en förening och de alternativ som redan fanns hade inte riktigt den inriktning och det engagemang vi önskade, säger Torsten Larsson, ordförande i föreningen.

Torsten Larsson har gett ut tre böcker utan att ha ett etablerat förlag i ryggen och han vill tvätta bort stämpeln som många satt på egenutgivna böcker.
– Egenutgivning har fortfarande en stämpel av ”amatör” över sig. Många anser att om man är tillräckligt duktig så blir man antagen av ett förlag och blir man inte det bör man inte ge ut. Men det är inte sant. Förlagen ratar många bra manus eftersom deras utgivningskalender endast tillåter ett visst antal utgivningar per år. Seriff vill verka för att ändra på inställningen att egenutgivning är amatörmässig, förklarar Torsten Larsson.

Seriff vill också öka medvetenheten hos egenutgivare att kvalitet är viktigt. Även som egenutgivare har du mycket att vinna på att anlita lektörer, korrekturläsare och formgivare för att din bok ska bli så bra som det någonsin är möjligt

Oavsett var i din bokutgivningsprocess du befinner dig kan du ha både glädje och nytta av att bli medlem i Seriff. Den kunskap och erfarenhet som finns bland medlemmarna kan hjälpa dig att undvika fallgropar och istället ge dig bokutgivning en rejäl skjuts framåt.
– Jag tror, nej jag är övertygad om, att egenutgivning kommer att öka. I takt med att den ökar kommer den att förändras och vi kommer så småningom att se bestsellers av egenutgivare. Något branschen har svårt att tro idag.

Joanna Björkqvist

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se