Anders Nyman

Anders Nyman

Anders Nyman är grafisk formgivare, delägare i en reklambyrå och fritidsförfattare, med stort intresse för den tryckta boken.

Det var i samband med hans tidigare podradioverksamhet som han kom i kontakt med den amerikanska skräckförfattaren Scott Sigler och på allvar lät drömmen om att skriva böcker få ta fart, influerad av Siglers enkla och raka språk. Med Scott Sigler som passiv coach skrev Anders spänningsromanen Static som han gav ut på egen hand hösten 2010 och ett år senare som ljudbok. Static, som skrevs på engelska, blev inkörsporten till bokbranschen både vad gällde hans eget skrivande och hans reklambyrås fokus på bokdesign.

I sin byrålåda återfinns inte mindre än fem påbörjade verk, som alla väntar på att han ska få tid att slutföra dem. Närmast på tur står en spänningsroman på svenska, samt en uppföljare till Static.

Anders Nyman bor och verkar i Helsingborg. Tillsammans med frun Marie och två barn sedan ett tidigare äktenskap har han skapat en bas i och omkring den vackra kuststaden, som han flyttade till i början av 1990-talet.

Anders kommer ursprungligen från Linköping men har under sitt liv flyttat runt en hel del, då faderns jobb styrt
familjens bostadsorter. Detta gjorde även att fem år tillbringades i England under hans uppväxt vilket gav honom ett andra modersmål. Detta i sin tur var grunden till att han skrev Static på engelska.

De senaste fyra åren har Anders arbetat hårt med att starta och utveckla Brun Media AB, tillsammans två kollegor. Fokuset på bokproduktion har visat en positiv utveckling och är idag en av två hörnstenar inom byrån. Från och med i höst ska
man även dra igång en verksamhet för ljudboksproduktion vilket man tror ska få en positiv respons. Förutom att drömma om att få ge ut sin nästa bok ägnar Anders sin fritid åt husrenoveringar, pussel och tv-spel. Kärleken till matlagning har också en central roll i hans liv.

Anders läser ogärna böcker själv, men lyssnar på desto fler istället. Hans bästa vän är Storytel-appen i sin telefon och i den är det mest polisthrillers och spänningsromaner som ljuder. Senast har han med stor behållning lyssnat på Jussi Adler Olsens serie om Avdelning Q i Köpenhamn, inlästa av Stefan Sauk.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Otålig, nyfiken, givmild, empatisk och tolerant.

Vilken uppgift ser du som Seriffs främsta?

Att lyfta fram och öka anseendet på egenutgivare och höja kvaliteten på deras verk bl a genom dialoger med andra medlemmar och bra samarbeten med professionella leverantörer.

Hur tror du att bokmarknaden ser ut om tio år?

Rent tekniskt tror jag att ljudboken har en lysande framtid, i en värld där tid blir mer och mer en lyxvara. Jag tror också att den tryckta boken försvinner till förmån för e-boken. Vad gäller böckerna i sig tror jag att vi kommer att se fler och fler bokserier, där läsaren får följa ett persongalleri mer intimt över en längre tid. Det verkar vara en trend som kommer hålla i sig. Och branschmässigt kommer vi se de stora förlagen rämna. Deras tid är förbi!

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se