Annika Bengtsson

Halmstad, Sverige

Jag skrev min första saga när jag var fem år, och i andra eller tredje klass började jag kallas författare av lärarna i skolan. Första romanen blev refuserad när jag var fjorton, något som inte påverkade mina ambitioner det minsta. Under tonåren skrev jag noveller för en så kallad tjejtidning och som sjuttonåring kom jag i kontakt med en författare och förläggare. Han, Ingvar Wahlén, uppmuntrade mig, köpte några noveller och såg till att de blev publicerade i olika tidningar, och skickade mina manus vidare till förläggarkollegor, som (jag fick tillgång till breven) skrev att ”det är helt klart att hon blir en betydande författare, men hon måste leva lite mer först”. Det var på Ingvar Wahléns förlag Settern som jag debuterade 1984, med allåldersromanen Och natten är lång och svår. Den var inspirerad av Anders F Rönnbloms låt Camillas sång från lp:n Ramlösa kvarn, och blev även radioföljetong i Radio Halland.

Därefter dröjde det ända till 2007 innan nästa bok, Kråkprinsessan, publicerades på Ord & visor förlag. Under åren mellan den första och andra romanen skrev jag flera manus och dessutom massor av versioner av det som slutligen blev Kråkprinsessan. 2009 var det dags för nästa roman, Glömskelunden, (Ord & visor) och efter det startade jag Grim förlag och fortsatte ge ut böcker där.

Än så länge har jag kommit ut med två romaner, tre e-novellsamlingar och en kåserisamling (Cayenne – kryddpojken med bett) på Grim förlag. De två romanerna, Snökupan och Mellan raderna, hör ihop med Kråkprinsessan och Glömskelunden i en löst sammansatt serie. De två sistnämnda finns som pocket på Grim, och samtliga titlar är också utgivna som e-böcker.

Nästa roman kommer ut i slutet av november 2014.

bengtsson.png 15 mars, 2014
Showing 1 result

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se