Eva Ullerud

Skåne län, Sverige

Skrivit har jag gjort så länge jag kan minnas. Mina första serösa planer på att ge ut en bok kom ur mitt arbete. Jag är ekonom, arbetar som ekonomichef, men har också många års erfarenhet av att bygga, implementera och förbättra ledningssystem. Eftersom jag ofta blev engagerad som föredragshållare kändes det som en god idé att samla den kunskap jag kunde dela av mig med i bokform. Boken om ISO 9000 och 14000 väntar fortfarande på att bli skriven.

Istället blev det 2011 en pusseldeckare ”På Blodröda Tuvor”. Den följdes året efter av nästa pusseldeckare ”Bä, bä svarta Får”.

Det året, 2012, gjorde jag även debut som barnboksförfattare med ”Vitt och Kallt, sa Bonnie Katt”. Det är en bilderbok på rim för små barn, 1-6 år, och det allra roligaste med den har förstås varit att höra reaktionerna från de allra yngsta recensenterna.

Hösten 2013 började jag läsa författande vid Lunds Universitet. Det är en tvåårig kandidatutbildning vid författarskolan, LUFS. Innan dess har jag deltagit i tre skrivarkurser. Det allra underbaraste med utbildningarna är den respons man ger och får och möjligheten att förbättra sitt och varandras skrivande.

2013 fick jag förmånen att göra en adventskalender på Internet med Torsten Larsson. I december var jag en av vinnarna i en novelltävling och blev publicerad i antologin ”En bekantskap som berör” med min novell ”Önska”.

2014 kommer jag att få vara en av 46 författare i BULT (Barn och ungdomssektionen inom Sveriges Författarförbund) som gemensamt handskriver, i form av en stafett, en barnbok. Boken har redan sålts till förmån för Musikhjälpen 2013 ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”.

Jag skriver inom de flesta genrer, helt enkelt för att jag inte kan låta bli. En ny barnbok är färdigskriven liksom flera noveller, en deckare är på gång, en biografi väntar på sin tur, essäer och noveller kommer på löpande band. Älskar att skriva!

Jag är medlem i Sveriges Författarförbund och Författarcentrum Syd men också i flera andra upplyftande och engagerande sällskap som exempelvis Egenutgivarna, Bokutgivaresällskapet Seriff och NAFS.

evau.jpg 21 mars, 2014
Showing 1 result

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se