Ståle Brandt

Arvika, Värmlands län, Sverige
/ 0761-09 91 44 (Mobile)

Hej! Jag heter Ståle Brandt och är 50 år. Som ni kanske hör på mitt namn så har jag norskt påbrå. Jag är gift med en annan författare, Tove Birkeland Brandt. Jag är kock till yrket, men håller just nu på att läsa upp mina gymnasiebetyg på Ingesunds Folkhögskola. Siktar på en fortsättning i höst på Molkom Folkhögskola och deras multijournalistutbildning. Sent i karriären till trots så sätter jag mig alltså i skolbänken igen, bara för att utbilda mig i den skrivande konsten. Längtar redan dit.

Vad jag minns så har jag alltid hängt på biblioteken efter skolan, jag har alltid varit fascinerad av böckernas värld. Men att skriva har aldrig fallit mig in. Men allt läsande har ju gett mig en del erfarenhet, och då en del kritisk erfarenhet. Jag har för mig själv börjat ifrågasätta författarna av de böcker som jag har läst. Dock inte alla.

Men… frågan dök ju upp allt oftare; Kan jag skriva en bok? Som kanske till och med är bättre?

Frågeställningen kittlade mig. Sagt och gjort, utan någon kunskap i skrivandets konst och endast en lång arbetslivserfarenhet i backfickan, så gav jag mig på något nytt och spännande, jag började skriva på min debut.

Så under hösten 2013 gavs den ut. En kriminalroman som är förlagd till Värmland. Namnet blev ”Ankharen”, för vilken jag har fått blandade recensioner.

Den bästa jämförde min debut med både Henning Mankell och Sjöwall/Whalöö, beskrev den som ett självsäkert steg in i genren ”Nordic Noir”. (Lite stolt blev jag faktiskt.)

Boken gavs ut på eget förlag, Bra & Leve Förlag HB, efter mycket slit och med en stor portion hjälp av andra medlemmar här på Seriff.

Bok nummer två i samma serie är under bearbetning och beräknas komma ut under senhösten 2014. (Hoppas jag, då tiden springer iväg i en alldeles för hög fart.)

Inspirationen till min(a) kriminalromaner kommer ursprungligen från verkliga händelser.

Jag har även andra uppslag på gång. Kanske kommer det så småningom att rinna ut en thrillerartad text ur mina fingrar.

Jag är för övrigt, utöver Seriff, även medlem i det Värmländska Författar Sällskapet.

Min bok: Ankharen, ISBN 978-91-981306-1-4

Som E-bok: Ankharen, ISBN 978-91-981306-3-8

 

stale.jpg 27 mars, 2014
Showing 1 result

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se