Torsten Larsson

Revingeby, Sverige
/ 0708-21 58 00 (Mobile)

Jag har skrivit sagor och berättelser sedan många år men jag har aldrig gett ut någon innan 2013. När jag den 1 december 2010 satt på ett hotellrum i Kungsbacka fick jag en ide om att lägga upp en av berättelserna som Adventskalender på Facebook. Jag delade upp en av mina historier i 24 delar och utökade texten efterhand. Det blev populärt. Året efter skrev jag en fristående fortsättning med samma karaktärer. Det året satt jag på Bromma flygplats den 1 december och skrev första avsnittet medan jag väntade på att få flyga hem. Sen skrev jag ett avsnitt varje dag, det var en ytterst bra skrivövning för mig och jag hade dubbelt så många följare. 2012 skrev jag en helt annan historia med andra karaktärer. Då fick jag också kontakt med Christina Lindkvist som är illustratör som erbjöd sig att illustrera årets adventskalender vilket gjorde upplevelsen mycket bättre.

Om mig som författare

Jag är IT-utbildare med hela Sverige som arbetsfält och har skrivit en del kursmaterial genom åren. Just nu skriver jag tillsammans med en annan lärare på två material som ska ges ut som läroböcker inom kort.

Men det är sagorna och berättelserna jag helst skriver. Jag har skrivit en historia om livet på Vikingatiden för ganska många år sedan som kanske blir en bok en dag. Sagor har jag hittat på och berättat för barn genom åren och gjort enklare häften av ibland.

Jag har också skrivit några dikter varav en har fått mycket beröm av de som läst eller hört den.

Skrivandet ligger mig varmt om hjärtat och att utvecklas som skribent är spännande. När man lyckas förklara det där som inte går att förklara känns det makalöst bra. Det är ju även en fördel i mitt pedagogiska värv såklart.

Men jag har svårt att kalla mig författare. Jag kommer en dag att kunna se mig själv som författare, det är jag säker på men jag är inte där än.

Mina böcker

"Meja åker ambulans"

"Från Pivottabeller till PowerPivot Excel 2010"

"Från Pivottabeller till PowerPivot Excel Pro 2013"

"Tommy Turing och tomten"

Se http://www.datalararen.se/forlag för en beskrivning av mina böcker.

torsten@datalararen.se

torsten_larsson.jpg 8 mars, 2014
Showing 1 result

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se