Tove Birkeland Brandt

Arvika, Värmlands län, Sverige
/ 0761-10 77 30 (Mobile)

Hej! Mitt namn är Tove Birkeland Brandt. Jag är i mina bästa författarår, just nu bara 50 år fyllda. Jag är gift med en annan författare, Ståle Brandt.

Jag är medlem i Värmländska Författar Sällskapet.

Jag är utbildad kock men utövar inte yrket som sådant då jag har genomfört en Gastric Bypass operation, vilket innebär att jag inte kan fullfölja mina åtaganden som professionen kräver.

Så nu läser jag upp mina gymnasiekompetenser på Ingesunds Folkhögskola i Arvika, och till hösten hoppas jag att jag får en plats på Molkoms Folkhögskola och multijournalistutbildningen. För drömmen är att kunna leva på mitt skrivande.

Men jag har alltid haft skrivklåda. Det har då varit dikter och kortare noveller.

Faktum är att just mitt skrivande har hjälpt mig ur en djup depression efter att min son Kim tog sitt liv, endast 17 år gammal, i början på 2011. Min tanke var att om någon läser det jag har skrivit om Kim, så lever han vidare hos någon annan, och blir då inte bortglömd.

Jag skrev färdigt boken och lämnade bort den till en lektör och allt var färdigt för att låta den gå i tryck. Efter ett antal refuceringar lät jag historien ligga och vila, vilket kanske visade sig vara ett klokt val. Desto längre den fick ligga, ju mer personlig blev den, kanske till och med för personlig. Nåväl, beslutet är nu att den ska skrivas om som en roman istället, vilket jag har påbörjat.

Men jag hade nu påbörjat min författarkarriär. Det riktigt spratt i fingrarna av skrivklåda. Detta var den bästa terapin för mig.

Så tankarna om någon sorts kriminalroman väcktes inom mig. Intresserad av det mediala som jag är, så ville jag även väva in en historia med ett medium.

Genom en skrivkurs växte så Mimmi fram, en av mina huvudpersoner, som ett medium från Värmland. I mina berättelser hjälper hon polisen i Göteborg med sina syner.

Under hösten 2013 släppte jag min debut, ”Röd Vinterängel”, på eget förlag.

Bra & Leve Förlag HB, som jag och min man startade enkom för att ge ut våra egna böcker.

Och det blev ett ramaskri över omslaget, skulle kanske ha lyssnat lite mer på Anders, så nu har vi gjort ett nytt, lite mindre blodigt.

Men boken togs emot med blandade reaktioner, kanske beroende på det lite annorlunda upplägget där man får följa mediet, polisen och gärningsmannen samtidigt.

Men den bästa recensionen uttrycker sig så här om debuten: ”Tove Birkeland Brandt har med Röd vinterängel gjort en stark värmländsk debut inom kriminalfacket som lovar mer och som kan mäta sig med de redan etablerade författarna inom den svenska deckargenren.”

Det går att läsa denna recension i sin helhet på min hemsida, och fler därtill.

Bok nummer två i samma serie om Mimmi är redan klar, men den planeras att komma ut i samband med bokmässan i Göteborg eller till den i Karlstad. Den heter för övrigt ”Svart Triad”.

Även bok tre är påbörjad och så även min roman om ”Kim”.

Så det är mycket på gång – och det pirrar av förväntningar i hela kroppen.

Mina böcker så långt:

Röd Vinterängel, häftad (gamla omslaget), ISBN 978-91-981306-0-7

Röd Vinterängel, häftad (nya omslaget), ISBN   978-91-981306-4-5

Röd Vinterängel, E-bok, ISBN 978-91-981306-2-1

Tove.jpg 27 mars, 2014
Showing 1 result

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se