Frågor

Vem kan bli medlem?

En person som författat eller har för avsikt att författa en bok och har gett ut den, eller har för avsikt att ge ut den på egen hand, antingen via eget förlag eller via annan anlitad publiceringtjänst. Medlemmar måste vara privatpersoner med verifierbara personuppgifter.

Avgiften är 200 kr per kalenderår. Om första medlemsavgiften inbetalas efter 1 oktober gäller den även nästa verksamhetsår. Medlemsavgiften betalas i förskott till BG 209-6428.

Bli medlem i Seriff

Seriff har en EAN-generator som kan skapa EAN-koder i JPG-format. Den hittar du här:

http://seriff.se/skapa-ean/

 

Vill du istället ha en EAN-kod i EPS-format kan du gå till:

http://www.terryburton.co.uk/barcodewriter/generator/

Om ett bokförlag är intresserat av ditt manus lär de även ha en del åsikter. Det är här redaktören kommer in i bilden. Du arbetar tätt tillsammans med redaktören för att finslipa innehållet i texten. En bra redaktör ändrar inget i dit manus men kommer med förslag och konstruktiv kritik. Vad kan ändras för att göra boken och berättelsen ännu bättre? Som författare som har spenderat otaliga timmar med din bok blir du ofta blind för vad du själv har skrivit. Redaktörens åsikter är personliga men viktiga!

http://skrivguiden.wordpress.com/kreativt/bli-publicerad-lektor-redaktor-korrlasare/

Oavsett om du är jättebra på stavning och grammatik eller om det är din svaga sida behövs en korrekturläsare. Denna person lusläser ditt manus, efter att det bearbetats av redaktören, och fixar till alla småfel som uppstått. Även den bästa skribent gör missar och ett extra par ögon behövs. Är din story riktigt bra gör det inte ens något om du är kass på stavning – sådant går alltid att fixa till i efterhand.

Hitta korrekturläsare: http://seriff.se/katalog/kategorier/korrekturlasare

När du skickar in ditt manus till ett bokförlag är det lektören som läser det. Han eller hon bedömer om manuskriptet är värt att publicera. Som tidigare outgiven författare kan det vara svårt att komma förbi lektörernas nålsöga, men förtvivla inte! Många får 10, 20, 50 standardbrev tillbaka där deras verk nekas publicering av lektören innan någon nappar. Det gäller att vara ihärdig, prova flera förlag och inte ge upp. Kom även ihåg att lektören är en människa – det tar tid att läsa igenom ett fullfjädrat manuskript och ett svar kan därför dröja.

http://skrivguiden.wordpress.com/kreativt/bli-publicerad-lektor-redaktor-korrlasare/

Nej, Seriff är inget förlag.
Seriff är en förening för egenutgivare.

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se