julkalenderprofil

11 december

Mina två inspirationskällor är barn och sociala media

Inspiration är en kaxig grej som kommer när den kommer. Som författare får man inte vänta på den för länge, man få söka efter den själv i vardagen.

Jag har två stora inspirationskällor – mina barn och sociala media. Jag började skriva min självbiografiska miniroman när jag var föräldraledig med min dotter. Hon var så lik och olik mig och jag hade så många funderingar kring detta, så det räckte till en hel bok.

Umgänge med barn är ett måste för dem som arbetar med barnböcker. Barnspråk och barns tankar om livet, som är så enkla men samtidigt så logiska, är otroligt fascinerande. Det är mycket givande att skriva om barn och för barn. Bästa belöning för författare eller illustratör är ett intresserat barnansikte eller ett barnleende.

Jag hittar ofta min inspiration på Facebook. Visst finns det mycket reklam i sociala media, men bakom de flesta inlägg står ärliga och ntressanta personer som man inte träffar i vardagslivet. De skriver humoristiska inlägg, kloka citat och beskriver sina liv. När jag hittar en intressant status går mina tankar vidare och fantasin utvecklar dem till en hel historia. Jag har flera sådana historier antecknade och kommer att använda dem i mina nya manus. Ibland räcker det med några trevliga och varma ord från chatt med en fb-vän för att höja humöret för hela dagen och få nya krafter för att arbeta vidare.

/Tanja Dianova

No comments yet.

Kommentera

Bokutgivaresällskapet Seriff
c/o Torsten Larsson
Kaptensvägen 3
247 41 Södra Sandby

info@seriff.se